trešdiena, 2012. gada 18. janvāris

Liesa cūkgaļa marinēta tējā




Liesu cūkgaļas gabalu diennakti mērcē marinādē (4 ēd.kar. ar kaudzi melno tēju savāra ar 2 litriem ūdens,pieliek 2 ēd.kar. sāls un nedaudz tobasko mērci,atdzesē).
 Pēc 24 stundām gaļu izņem no marinādes,noskalo,nosusina un notin ar lina auklu.
Uz pannas sakarsē eļļu un dažas minūtes pacep ķiploku un ingvera sakni. Kad garšvielas iedevušas eļļai aromātu,izņemam ārā. Ļoti karstā aromātiskajā eļļā gaļu ātri no visām pusēm apcep līdz brūnai garoziņai. Pēc tam satin folijā un liek cepeškrāsnī,kas sakarsēta līdz 180 grādiem,uz stundu. Tad samazinam temperatūru uz 120 grādiem un cepam vēl stundu.
Kamēr gaļa cepas,blenderī sasmalcina 2 asos piparus un ķiploka galviņu. Pievieno 1 ēd.kar. jūras sāli,pa 1 tējkarotei cukuru,četru piparu maisījumu,koriandru,sauso adžiku un sauso papriku. Pieliek pa ēdamkarotei sinepju sēklas un olīveļļu,kārtīgi samaisa.
Gaļu izņem no cepeškrāsns,ierīvē ar iegūto maisījumu un karstu ietin 4 kārtās pārtikas plēves tā,lai nebūtu gaisa burbulīšu. Liek ledusskapī vēl uz 24 stundām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru