svētdiena, 2012. gada 22. janvāris

Salāti ''Pasaku pļaviņa''

150-200 gr kūpināta vista
50-70 gr žāvētas plūmes
3 vārītas olas
100-150 gr siers
150 gr šampinjoni
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
25-30 gr valrieksti
Majonēze
Augu eļļa cepšanai
Sāls
Svaigi malti melnie pipari

Dekorēšanai - paprika,granāti,svaigas dilles un pētersīļi


Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos.
Plūmes nomazgā,aplej ar verdošu ūdeni un patur 20 minūtes. Ūdeni nolej,plūmes sagriež kubiņos.

Sieru sarīvē uz vidējas vai rupjas rīves.
Valriekstus ar nazi sakapā.
Sīpolu smalki sagriež.
Šampinjonus nomazgā,nosusina un sagriež kubiņos.

Sīpolus sakarsētā eļļā dažas minūtes pacep. Pievieno šampinjonus un maisot cep 10 minūtes. Pārkaisa ar sāli un pipariem,noņem no plīts un atdzesē. Šampinjonus no pannas noņem un uz salvetes notecina eļļu.


Ķiplokus izspiež caur spiedi,sajauc ar majonēzi.

Salātus liek traukā kārtām.
1 - šampinjoni ar sīpoliem+majonēze+nedaudz valrieksti.
2 - olu dzeltenumus.
3 - puse siera+majonēze+nedaudz valriekstu.
4 - puse vistas+majonēze+nedaudz valriekstu.
5 - plūmes+majonēze+nedaudz valrieksti
6 - puse vistas+majonēze+nedaudz valriekstu
7 - puse siera
8 - sarīvēti olu baltumi+majonēze.
Pēdējo kārtu ar nazi uzmanīgi nolīdzina un nedaudz piepresē. Liek ledusskapī uz 2-3 stundām vai uz nakti,lai ievelkas.


Pirms pasniegšanas salātus pārkaisa ar olu dzeltenumiem,dekorē ar granātiem,no paprikas izgrieztām figūriņām,zaļumiem. Var izveidot no ķirštomātiņiem un majonēzes ''mušmirītes''.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru