otrdiena, 2012. gada 13. marts

Cepti kartupeļi mundierī ar garšvielām


Kartupeļi - 3 gb
Olīveļļa (var izmantot jebkādu citu vai  kausētu sviestu) - 2 ēd.kar.
Sāls
Kaltēta paprika (vai arī smalki sagriezta svaiga)
Garšvielas (malti pipari,baziliks,maltas ķimenes - pēc izvēles. Var arī gatavos garšvielu maisījumus)










Kartupeļus ar suku zem krāna kārtīgi nomazgā un ar visu mizu izvāra gatavus.




















Ar šķīvīti vai kartupeļu stampiņu kartupeļus saspiež tā,lai atverās miziņa. Pēc vēlēšanās var saspiesto kartupeli ''izgriezt uz āru''.




















Kartupeļus saliek uz cepamās formas,pārkaisa sāli,papriku,pārlej eļļu vai kausēto sviestu. Eļļu vai sviestu lej ne tikai kartupelim vidū,bet tā,lai viss kartupelis būtu pārliets. Pārkaisa garšvielas.




















Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep brūnus. Pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedz kā patstāvīgu ēdienu ar dārzeņu salātiņiem vai arī kā piedevu gaļas ēdieniem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru