Jaunie kabacīši - 600 gr
Sula no 1/2 citrona
Sinepes - 1 tējk.
Ķiploki - 2 daiviņas
Olīveļļa (var arī citu) - 3-4 ēd.kar.
Cukurs - 1/2 tējk.
Zaļumi,malti pipari
Kabačus sagriež 0,7-1 cm biezās šķēlēs. Ķiplokus un zaļumus smalki sagriež.
Bļodiņā samaisa citronu sulu,sinepes,sāli,cukuru un ķiplokus. Nepārtraucot maisīšanu,tievē strūkliņā pievieno augu eļļu. Jāsanāk viendabīgai,pabiezai mērcītei. Pievieno zaļumus un maltos piparus.
Kabaču šķēlītes saliek polietilēna maisiņā,uzlej sagatavoto marinādi. Maisiņu aizsien tā,lai iekšā paliktu pēc iespējas mazāk gaisa. Kārtīgi sakrata un liek uz 2-3 stundām ledusskapī,laiku pa laikam sakrata.
Cept var dažādi. Var izmantot uz plīts liekamo grillpannu,bet var arī cept uz āra grilla restītēm. Pasniedz ar grillētu gaļu vai zivīm. Garša šādi gatavotiem kabacīšiem ir fantastiska!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru