pirmdiena, 2012. gada 18. jūnijs

Zemeņu saldējums


Gabaliņos sagrieztas zemenes - 400 gr
Svaiga apelsīnu sula - 4 ēd.kar.
Rīvēta apelsīna miziņa - 1 ēd.kar.
Balzāmetiķis - 2 ēd.kar.
Medus - 2 ēd.kar.
Pūdercukurs - 100 gr
Salds krējums (33%) - 500 ml





Bļodiņā samaisa apelsīnu sulu,rīvēto miziņu,balzāmetiķi un medu. Ar šo maisījumu parlej zemenes un liek ledusskapī ''marinēties'' vismaz 2 stundas.
Pusi no zemenēm kopā ar radušos suliņu un cukuru sablenderē. Krējumu saputo stingrās putās,pievieno sablenderēto masu,samaisa. Iecilā atlikušos zemeņu gabaliņus.
Ja ir pieejams saldējuma aparāts,tad tālāk rīkojas tā,kā paredz aparāta instrukcija.
Ja aparāta nav,tad trauku ar saldējuma masu liek saldētavā un salde,kamēr gar malām masa sāk sasalt. Tad trauku izņem un ar metāla karoti,rokas blenderi vai mikseri samaisa. Liek atpakaļ saldētavā. Pēc kādas pusstundas atkal samaisa. Tā rīkojas,kamēr saldējums sasalis. Visa šī maisīšana nepieciešama tāpēc,lai neveidotos ledus kristāliņi,bet saldējums iznāktu maigs,krēmīgs un gaisīgs.
Pasniedz deserta trauciņos,dekorē ar zemenēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru