Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
ceturtdiena, 2012. gada 5. jūlijs
Kabaču sacepums ar frikadelēm
Vidēja izmēra kabacīši - 3 gb
Olas - 1 gb
Milti - 180-200 gr
Sāls - 1 tējk.
Cepamais pulveris - 1 tējk.
Maltā gaļa - 100-150 gr
Sīpols - 1 gb
Rīvēts siers - 4 ēd.kar. (2-mīklā,2-pārkaisīšanai)
Rīvmaize
Garšvielas - var dažādus zaļumus
Kabacīšus sarīvē uz vidēji rupjas rīves. Pievieno olu,cepamo pulveri,sāli,garšvielas (vai zaļumus). Visu kārtīgi samaisa,pa daļām pievieno miltus. Mīklai jāsanāk kā biezam krējumam.
Pagatavo frikadeļu masu: sablenderē malto gaļu kopā ar sīpoliem,pievieno garšvielas (vai zaļumus),sāli un visu kopā vēlreiz kārtīgi sablenderē. Veido valrieksta izmēra frikadelītes.
Gatavajai mīklai pievieno 2 ēd.kar. rīvēta siera.
Cepamformu ieziež ar eļļu un izkaisa ar rīvmaizi. Formā liek mīklu,nolīdzina. Vienādā attālumā vienu no otras,viegli iespiežot mīklā,liek frikadelītes. Apkārt frikadelītēm apkaisa sieru.
Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm. Kad pagājušas 30 minūtes,formu labāk pārklāt ar foliju,lai virsa pārāk nesadeg.
Gatavu atstāj formā,lai nedaudz atdziest,tad griež gabaliņos un pasniedz.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru