ceturtdiena, 2012. gada 5. jūlijs

Kabaču sacepums ar frikadelēm


Vidēja izmēra kabacīši - 3 gb
Olas - 1 gb
Milti - 180-200 gr
Sāls - 1 tējk.
Cepamais pulveris - 1 tējk.
Maltā gaļa - 100-150 gr
Sīpols - 1 gb
Rīvēts siers - 4 ēd.kar. (2-mīklā,2-pārkaisīšanai)
Rīvmaize
Garšvielas - var dažādus zaļumus












Kabacīšus sarīvē uz vidēji rupjas rīves. Pievieno olu,cepamo pulveri,sāli,garšvielas (vai zaļumus). Visu kārtīgi samaisa,pa daļām pievieno miltus. Mīklai jāsanāk kā biezam krējumam.
Pagatavo frikadeļu masu: sablenderē malto gaļu kopā ar sīpoliem,pievieno garšvielas (vai zaļumus),sāli un visu kopā vēlreiz kārtīgi sablenderē. Veido valrieksta izmēra frikadelītes.
















Gatavajai mīklai pievieno 2 ēd.kar. rīvēta siera.




















Cepamformu ieziež ar eļļu un izkaisa ar rīvmaizi. Formā liek mīklu,nolīdzina. Vienādā attālumā vienu no otras,viegli iespiežot mīklā,liek frikadelītes. Apkārt frikadelītēm apkaisa sieru.
Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm. Kad pagājušas 30 minūtes,formu labāk pārklāt ar foliju,lai virsa pārāk nesadeg.


















Gatavu atstāj formā,lai nedaudz atdziest,tad griež gabaliņos un pasniedz.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru