pirmdiena, 2013. gada 25. marts

Olas želejā


Vistas fileja - 3 gb
Burkāns - 1 gb
Sīpols - 1 gb
Lapu selerija - 1 kāts
Lauru lapa
Melnie pipari - 3 graudiņi
Saldētie zirnīši - 100 gr
Vārītas olas - 4-5 gb
Želatīns - 30 gr
Sāls - pēc garšas








Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriedināties.
Burkānu,sīpolu un seleriju nomazgā,sagriež rupjos gabalos. Vistas fileju nomazgā. Dārzeņus un fileju liek grāpītī, pārlej ar 2 litriem karsta ūdens un uzvāra. Tad samazina uguni,pieber sāli un vāra 25 minūtes. Kad līdz vārīšanās beigām palikušas 10 minūtes,pieliek lauru lapu un piparus.
Filejas izņem un buljonu nokāš caur salocītu marlīti.
Olas nomizo un sagriež gareniski četrās daļās. Atdzisušās filejas sagriež smalkos salmiņos.
Buljonu vēlreiz uzkarsē,bet nevāra. Pievieno uzbriedināto želatīnu un maisa,kamēr želatīns izkusis. Principā želatīna daudzums ir paredzēts 1 litram buljona.
Formiņas apakšā liek sagrieztus burkānus,virsū ber zirnīšus. Visu pārlej ar želeju tā,lai zirnīši būtu tikko apsegti. Formu ieliek uz 20 minūtēm ledusskapī.
Izņem formu no ledusskapja. Pašā vidū kaudzītē liek gaļu. Apkārt kārto olu daiviņas. Visu pārlej ar želeju un atkal uz 10 minūtēm liek ledusskapī. Pēc tam visu pārber ar zirnīšiem,pārlej atlikušo želeju un liek ledusskapī līdz pilnīgai saželēšanai.
Gatavās želejas formu apgāž uz šķīvja,virsū uzklāj karstā ūdenī samitrinātu dvieli un tur tik ilgi,kamēr želeja pati izkrīt no formas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru