pirmdiena, 2013. gada 21. oktobris

Sierakūka ''Gotiņa''*


Cepumi ''Selga'' - 200 gr
Sviests - 100 gr

Konfektes ''Gotiņa'' - 200 gr
Piens - 100 ml
Cukurs - 0,5 glāzes
Želatīns - 30 gr
Ūdens - 100 ml
Biezpiens - 400 gr
Skābais krējums - 200 ml
Vaniļa









Cepumus sadrupina pielej izkausētu sviestu un kārtīgi samaisa. Formu izklāj ar pārtikas plēvi. Cepumu masu liek formā, izlīdzina un kārtīgi nopresē. Liek ledusskapī, lai atdziest.
Želatīnu aplej ar 100 ml ūdens, samaisa un atstāj uzbriest. Konfektes liek katliņā, pielej pienu, pieber cukuru un vaniļu. Uz lēnas uguns maisot karsē, kamēr konfektes un cukurs izkusis. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Blenderī liek biezpienu, skābo krējumu, pielej konfekšu masu un visu kārtīgi sablenderē. Tad pielej izkausētu želatīnu un vēlreiz visu sablenderē. Ja blendera nav, to visu var darīt ar mikseri.
Iegūto masu lej formā uz cepumu masas, nolīdzina un liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru