sestdiena, 2014. gada 22. novembris

Karstvīns ar olām*


Nepieciešams:
-pudele baltvīna
-7 olu dzeltenumi
-7 deserta karotes cukurs
-vaniļa
-nedaudz kanēlis vai muskatrieksts









Olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļu puto,kamēr cukurs izkūst. Nepārtraucot putošanu tievā strūkliņā pielej vīnu. Lej grāpītī un uz pavisam mazas uguns karsē,visu laiku maisot. Ja ir termometrs,karsē līdz 75-80°C. Ja nav - karsē,kamēr sāk biezēt. Bet ļoti jauzmanās,jo ja pārkarsēs,tad olas var saiet kunkulīšos.
Pasniedz karstu,virsū uzkaisot nedaudz kanēli vai muskatriekstu.
Un mazliet no pieredzes. Karsto dzērienu tūlīt pēc vārīšanas ieleju māla krūzē, uzlieku virsū šķīvīti un ļauju 15-20 minūtes ''atpūsties''. Karstvīns pa to laiku sabiezē un paliek krēmīgāks.
Lai izdodas!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru