piektdiena, 2015. gada 27. marts

Biezpiena deserts ar ogu mērci


Biezpiens - 200 gr
Melnā šokolāde - 100 gr
Ogas+cukurs
Skābs krējums - 6 ēd.kar.
Sviests - 1 ēd.kar.
Pūdercukurs - 1/3 glāzes
Cepumi












Krējumu (4 ēd.kar.) liek katliņā un uz lēnas uguns uzkarsē. Ieber sadrupinātu šokolādi un maisa, kamēr šokolāde izkususi.













Noņem no plīts un iemaisa 1 ēd.kar. sviesta.













Nedaudz atdzesē un liek porciju trauciņos - apmēram 1/3 no tilpuma. Uz 10 minūtēm ieliek ledusskapī.


















Cepumus sasmalcina un katrā trauciņā ieber apmēram 1 cm biezu kārtiņu.














Blenderī liek biezpienu, cukuru, krējumu (2 ēd.kar.) un kārtīgi sablenderē.














Iegūto masu liek uz cepumu kārtas.


















Ogas sablenderē ar cukuru un pārlej biezpiena kārtai. Kādas ogas un cik daudz cukuru - tas tīri pēc katra gaumes un garšas izjūtām. Var izmantot arī ievārījumu.


















Dekorē ar riekstiem. Viss! Mielojamies!!!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru