svētdiena, 2015. gada 13. septembris

Arbūzu kūka


Olas - 3 gb
Cukurs - 3 ēd.kar.
Milti - 3 ēd.kar.
Vaniļa

Sablenderēts arbūzs - 1,5 glāzes
Saldais krējums - 500 ml
Želatīns - 25 gr
Citronskābe
Cukurs - pēc garšas



Šodien pavisam neplānoti tiku pie MILZĪGA arbūza. Pieēdāmies, cik jaudājām!!! Un atkal - pavisam neplānoti - tapa ideja vakariņām uzmeistarot arbūzu kūku. Tuvojas lēto arbūzu sezona - varbūt kādam noder!!!
Tātad!!!
3 olām pieber 3 ēdamkarotes cukura, vaniļu un kārtīgi saputo stingrās putās - vismaz 5 minūtes. Pieber 3 ēdamkarotes miltu un uzmanīgi samaisa. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos gatavu.
Nu, es necepu. Man bija palikuši atgriezumi no iepriekš ceptās kūkas - tos arī izmantoju.
Krēmam vajadzēs 1,5 glāzes sablenderētu arbūzu, 25 gr želatīna, 500 ml saldā krējuma, cukurs - pēc garšas, nedaudz citronskābes.
Ja arbūzi nav pārāk saldi, sablenderētajai putriņai pieber nepieciešamo daudzumu cukura, ja nepieciešams - nedaudz citronskābes.
Saputo krējumu ar cukuru un vaniļu. Arbūzu putriņai pievieno izkausētu želatīnu un kārtīgi iemaisa saputotajā krējumā.
Formu izklāj ar pārtikas plēvīti, apakšā ieber kubiņos sagrieztus arbūza gabaliņus. Virsū lej krēmu, nolīdzina. Visu noslēdz ar biskvīta kārtu, kuru viegli piepresē.
Pārklāj ar pārtikas plēvīti un uz kādām 4 stundām liek ledusskapī.
Pirms mielošanās noņem virsējo plēvīti un kūku uzmanīgi izgāž uz paplātes.
Kūka sanāca neticami garšīga!!! Krēms - maigs, ar vieglu skābumiņu, un - kas nav mazsvarīgi - nemaz nav trekns.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru