Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
trešdiena, 2015. gada 21. oktobris
Šokolādes pudiņš apelsīnu ''ķirbīšos''
Apelsīni - 2 gb
Piens - 3 glāzes
Cukurs - 1/4 glāzes
Kakao - 1/3 glāzes
Kartupeļu milti - 1/4 glāzes
Olas dzeltenums - 1 gb
Tumšā šokolāde (70%) - 60gr
Sviests - 1 ēd.kar.
Šķipsniņa sāls
Apelsīnien nogriež ''cepurīti'' un ar karoti uzmanīgi izņem mīkstumu. Iegūtajiem ''ķirbīšiem'' ar asu nazi izveido sejiņas. Tas jādara ļoti uzmanīgi, lai nepārgrieztu iekšējo balto kārtiņu.
Vienā glāzē piena ieber cukuru, kakao, kartupeļu miltus, pievieno olas dzeltenumu, visu kārtīgi samaisa, lai nebūtu kunkulīšu.
Atlikušajās divas glāzes piena ielej katliņā, pievieno apelsīnu miziņu no nogrieztajām ''cepurītēm'' un, nepārtraukti maisot, uzvāra.
Lēnām pievieno maisījumu no piena, kakao un miltiem, iedrupina šokolādi un nepārtraukti maisot karsē, kamēr masa sabiezē. Izņem apelsīnu miziņu, pievieno sāli, sviestu un kārtīgi samaisa.
Karsto masu nedaudz padzesē un pilda sagatavotajos apelsīnu ''ķirbīšos''. Liek ledusskapī, lai kārtīgi atdziest. Pirms pasniegšanas dekorē ar šokolādi.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru