trešdiena, 2015. gada 21. oktobris

Šokolādes pudiņš apelsīnu ''ķirbīšos''


Apelsīni - 2 gb
Piens - 3 glāzes
Cukurs - 1/4 glāzes
Kakao - 1/3 glāzes
Kartupeļu milti - 1/4 glāzes
Olas dzeltenums - 1 gb
Tumšā šokolāde (70%) - 60gr
Sviests - 1 ēd.kar.
Šķipsniņa sāls




Apelsīnien nogriež ''cepurīti'' un ar karoti uzmanīgi izņem mīkstumu. Iegūtajiem ''ķirbīšiem'' ar asu nazi izveido sejiņas. Tas jādara ļoti uzmanīgi, lai nepārgrieztu iekšējo balto kārtiņu.

Vienā glāzē piena ieber cukuru, kakao, kartupeļu miltus, pievieno olas dzeltenumu, visu kārtīgi samaisa, lai nebūtu kunkulīšu.

Atlikušajās divas glāzes piena ielej katliņā, pievieno apelsīnu miziņu no nogrieztajām ''cepurītēm'' un, nepārtraukti maisot, uzvāra.

Lēnām pievieno maisījumu no piena, kakao un miltiem, iedrupina šokolādi un nepārtraukti maisot karsē, kamēr masa sabiezē. Izņem apelsīnu miziņu, pievieno sāli, sviestu un kārtīgi samaisa.

Karsto masu nedaudz padzesē un pilda sagatavotajos apelsīnu ''ķirbīšos''. Liek ledusskapī, lai kārtīgi atdziest. Pirms pasniegšanas dekorē ar šokolādi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru