ceturtdiena, 2011. gada 5. maijs

Kekss ''Karaliskais bumbieris''


4 bumbieri
160 gr cukurs
2 olas
100 gr skābs krējums
80 gr mandeļu vai kviešu milti
Vaniļa
1 ēd.kar.sviests
1 ēd.kar. aprikozu džems vai medus
2 ēd.kar. citronu sula
Šķipsniņa kanēļa
1/2 paciņas cepamā pulvera
Mandeles dekorēšanai




Kastrolītī savāra 3/4 litra ūdens,100 gr cukura un šķipsniņu kanēļa.
Bumbierus nomizo un apslaka ar citrona sulu. Tad liek kastrolītī karstā sīrupā un uz lēnas uguns vāra 20-25 minūtes.
Bļodā saputo olas un 60 gr cukura. Pievieno skābo krējumu,miltus,vaniļu un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa.















Keramikas formiņas ieziež ar sviestu. Līdz pusei piepilda ar mīklu un centrā iesēdina vārīto bumbieri. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un riekstiem.















Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes.
Kad kekss gatavs,bumbierus ''nolako'' ar aprikozu džemu vai medu.
Pirms pasniegšanas bumbieriem var uzliet izkausētu šokolādi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru