svētdiena, 2011. gada 26. jūnijs

Dārzeņu mērce ar svaigiem tomātiem



















400 gr sīpoli
250-300 gr burkāni
100 gr augu eļļa
300-400 gr tomāti
Buntīte svaigas dilles
1/2 tējk. sāls
Malti melnie pipari
Pēc vēlēšanās - ķiploka daiviņa



Sīpolus un burkānus sagriež lielos gabalos. Sakarsē pannā augu eļļu,pievieno sagrieztos dārzeņus un uz nelielas liesmas zem vāka sautē,kamēr dārzeņi mīksti un apcepušies viegli brūni. Liek bļodā un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Grāpītī uzvāra ūdeni. Tomātus uz dažām sekundēm ieliek verdošajā ūdenī,pēc tam aukstā. Nomizo miziņu,izgriež kātiņa daļu. Ja mērcīti vēlas maigāku,tad atbrīvojas arī no tomātu sēklām. Blenderī liek saceptos dārzeņus kopā ar eļļu,nomizotos tomātus,sāli,piparus,dilles,pēc vēlēšanās - ķiploka daiviņu un sablenderē viendabīgā krēmveida masā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru