sestdiena, 2011. gada 10. septembris

Saldajā krējumā sautēta vista *

















Vista - 1 kg
Svaigi šampinjoni - 10 gb
Salds krējums - 700 gr
Sarkanvīns (salds) - 150 gr
Sīpoli - 2 gb
Sviests - 50 gr
Sāls,pipari - pēc garšas


Vistu sadala nelielos gabaliņos un apcep sviestā pa 2 minūtēm no katras puses,liek grāpītī.
Šampinjonus sagriež šķēlītēs,sīpolus sasmalcina un sviestā apcep. Pielej vīnu,pievieno garšvielas un sautē 5-8 minūtes. Pārlej vistai,pievieno 500 gr krējuma un sautē 40 minūtes. Tad vistu izņem,kārto bļodā. Izveidojušos mērcīti kārtīgi sablenderē,lej atpakaļ grāpītī,pielej atlikušos 200 gr krējuma,uzvāra un turpina vārīt vēl aptuveni 5-8 minūtes. Karstu pārlej vistai,pasniedz galdā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru