svētdiena, 2012. gada 22. janvāris

Siltais augļu deserts


Augļi - kādi nu ir pie rokas. Šeit ir izmantoti 2 apelsīni,3 āboli,dažas pamelo daiviņas.

Cukurs - 4 ēd.kar.
Medus - 2 ēd.kar.
Sviests - 40 gr
Vaniļa
Baltvīns - 1 tējk.









Apelsīnus nomizo (var arī nemizot,bet tad būs nedaudz rūgta piegarša) un sagriež ripiņās. Āboliem izgrebj serdi un sagriež gredzenos. Pamelo daivas atbrīvo no plēvītes.
Viena apelsīna mizu aplej ar ūdeni (nedaudz,tā,lai miziņas būtu apsegtas ar ūdeni),uzvāra un 3 minūtes pavāra. Tad caur marlīti nokāš. No nokāstā šķidruma un 4 ēd.kar. cukura savāra sīrupu.


Augļus kārto uz cepamās plāts vai karstumizturīga šķīvja,pārlej ar sīrupu un sakarsētā cepeškrāsnī pacep 8-10 minūtes. Augļiem ir tikai jāsakarst un jāpiesūcas ar sīrupu. Ja ceps par ilgu,augļi var izjukt.


Pa to laiku garavo karameli. Uz pannas izkausē sviestu,medu un vaniļu,beigās pievieno tējkaroti baltvīna.
Karstos augļus kārto uz šķīvja,pārlej ar karameli un pārkaisa ar sarīvētu šokolādi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru