ceturtdiena, 2013. gada 24. janvāris

Kārtainais kekss*


Milti - 500 gr
Cepamais pulveris - 1 tējk.
Vaniļa
Cukurs - 400 gr
Olas - 4 gb
Sviests - 250 gr
Piens - 250 ml+3 ēd.kar. kakao mīklai
Kakao - 3 ēd.kar.
Rīvēta miziņa no viena apelsīna















Olas ar cukuru puto vismaz 5 minūtes - kamēr masa paliek stingra. Pievieno izkausētu sviestu un kārtīgi samaisa. Pieber miltus, cepamo pulveri, vaniļu, apelsīna mizu un visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā. Beigās pielej pienu un visu samaisa. Mīklai jābūt mazliet šķidrākai par krējumu.
















1/3 mīklas ielej atsevišķā bļodā,pieber kakao,3 ēd.kar.piena un samaisa viendabīgā masā.
Cepamo formu ieziež ar sviestu vai eļļu,ielej 1/2 no baltās mīklas. Virsū lej kakao mīklu. Visu nosedz ar palikušo balto mīklu.

















Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep gatavu - vismaz 30-40 minūtes,atkarīgs no cepeškrāsns.
Gatavu atdzesē,izņem no formas,ja vēlas - pārkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru