sestdiena, 2016. gada 2. janvāris

Cepetis mandarīnu marinādē

Nav sarežģīti, bet rezultāts - mmmmm!!! Cepetis ir patiešām ļoti labs - sulīgs, ar brūni apcepušos garoziņu.
Tātad - vajadzēs
-cūkas gaļu - apm. 1,5 kg
-mandarīnus
-sojas mērci - 2 ēd.kar.
-9% etiķis - 1 ēd.kar.
-medus - 1 tējk.
-pavisam nedaudz asos čili piparus
-sāli
-maltos melnos piparus
-ķiplokus - 1-2 daiviņas.


Gaļu vislabāk ņemt kakla karbonādi, bet derēs jebkuršs ne pārāk trekns gabals. Vēl - lai vienmērīgāk izceptos un vidus nepaliktu negatavs, gaļai vajadzētu būt istabas temperatūrā.
Ķeramies pie darba!!! Gaļas gabalu kārtīgi ierīvē ar sāli, apkaisa ar pipariem, ietin pārtikas plēvē un uz dažām stundām noliek ''ienākties''.
Pa to laiku sagatavo marinādi. No mandarīniem izspiež sulu - apm. 200-250 ml. Pievieno sojas mērci, medu, sasmalcinātu ķiploku, piparus, čili, etiķi. Visu liek uz plīts un kārtīgi savāra.
Gaļu iztin no plēvītes un uz pannas nelielā eļļas daudzumā no visām pusēm apcep līdz viegli brūnai garoziņai. Tas nepieciešams, lai viss sulīgums paliktu iekšpusē un vairs cepšanas procesā neiztvaikotu.
Sagatavoto gaļu no visām pusēm ieziež ar marinādi. Liek cepamformā, vēlreiz pārziež ar marinādi. Visu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos uz 20 minūtēm. Pēc noteiktā laika gaļu vēlreiz bagātīgi noziež ar marinādi, temperatūru samazina uz 180 grādiem un cep vēl 20 minūtes. Tad atkal noziež ar marinādi, temperatūru samazina līdz 170 grādiem un cep vēl 20 minūtes. Pēdējo atkārto vēl 1-2 reizes - atkarīgs no cepeškrāsns.
Karstu griež šķēlēs, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru