sestdiena, 2011. gada 8. oktobris

Vistiņa ķīniešu gaumē



Vistas fileja - 400 gr
Svaigs gurķis - 1 gb
Zemesrieksti - 1 sauja
Asais sarkanais pipars (var arī būt kaltēts) - 2 gb
Ingvera sakne - 2 cm
Ķiploki - 4 daiviņas
Adžika (asā) vai čili pasta - 1 ēd.kar.
Sezama eļļa (vai olīveļļa) - 4-5 ēd.kar.
Baltvīns sausais (marinādei) - 1 ēd.kar.
Sojas mērce - marinādei 1 ēd.kar.
                    -mērcei 2 ēd.kar.
Kartupeļu ciete - marinādei 1 ēd.kar.
                        -mērcei 1/2 ēd.kar.
Sāls - mērcei 1/2 tējk.+nedaudz marinādei
Cukurs - mērcei 1 ēd.kar.+nedaudz marinādei
Balzāmetiķis - 1 ēd.kar.



Vistas fileju sagriež kubiņos 1x1 cm. Gurķim izņem sēklas un sagriež kubiņos. Ķiplokus izspiež caur spiedi,ingversakni sarīvē uz smalkas rīves. Zemesriekstus uz sausas pannas viegli apgrauzdē.


Vistas filejai pievieno visus marinēšanai paredzētos produktus (baltvīnu,sojas mērci,kartupeļu cieti,nedaudz sāls un cukura),kārtīgi samaisa un atstāj 15 minūtes iemarinēties.


Vokpannā sakarsē sezameļļu (vai olīveļļu).Aso piparu liek pannā,dažas sekundes pacep un ņem ārā.


Aromātiskajā eļļā liek vistas gabaliņus un apcep zeltainus. Izņem no pannas un liek uz šķīvja.


Uz pannas palikušajā eļļā liek ķiplokus,ingveru un dažās sekundes pacep.


Pievieno aso čili mērci (vai adžiku) un apmaisa.


Vistas gabali;nus liek atpakaļ uz pannas,pievieno gurķus un nedaudz pacep. Pieber riekstus.


Kartupeļu cieti samaisa ar ūdeni (1/2 ēd.kar. ciete + 1/2 ēd.kar. ūdens),pievieno pārējos produktus (sojas mērci,sāli,cukuru,nedaudz balzāmetiķi) un kārtīgi samaisa.


Mērci lej pannā uz vistiņas,samaisa un nedaudz pakarsē.


Pasniedz ar rīsiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru