ceturtdiena, 2012. gada 22. marts

Kārtainie pīrāgi ar olu


Kārtainā mīkla - 500 gr
Maltā gaļa - 350 gr
Sīpoli - 2 gb
Rīvēts siers - 2 ēd.kar.
Olas - 4 gb
Piens - 1 tējk.
Sāls,pipari
Eļļa cepšanai





Gaļu ar sīpoliem apcep uz pannas,pievieno sāli,piparus,samaisa,pielej karoti ūdens,uzliek vāku un 5 minūtes pasautē. Atdzesē,sajauc ar sieru.
Mīklu atkausē,sadala pa taisnstūrveida gabaliem. Olām baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus ļoti uzmanīgi,lai nesaplīst,ielaiž katru savā bļodiņā vai glāzītē. Baltumus saputo ar tējkaroti piena. Vienu ēdamkaroti atstāj,pārējo samaisa ar gaļas-siera maisījumu. Katru mīklas gabalu viegli izrullē,malas nosmērē ar olas-piena maisījumu. Uz vienas puses liek 1/4 pildījuma. Vidū iespiež bedrīti un uzmanīgi ielaiž olas dzeltenumu. Mīklu uzmanīgi pārloka uz pusēm,malas kārtīgi salipina kopā.
Cep katru atsevišķi pannā sakarsētā eļļā vidējā karstumā zem vāka no abām pusēm brūnus.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru