trešdiena, 2012. gada 14. marts

Savādāka drumstalu maize

 
MĪKLAI
Milti - 3 glāzes
Sviests - 200 gr
Sāls - 1/2 tējk.
Skābs krējums vaijogurts bez piedevām - 1 glāze
Soda - 1/2 glāzes
Ola - 1 gb

PILDĪJUMAM
Sviests - 150gr
Cukurs - 1 glāze
Vaniļas cukurs - 1-2 tējk.
Šķipsniņa sāls
Milti - 1,5 glāzes








Uz galda izsijā miltus,pievieno sviestu un ar nazi visu sakapā kopā (vai arī sadrupina ar rokām drupatās). Krējumā ieber sodu,samaisa un jelej drupatās. Pievieno olu,sāli un samīca mīklu. Sadala 2 daļās un uz 10-15 minūtēm ievieto saldētavā.














Pa to laiku pagatavo pildījumu.
Sviestu saberž ar cukuru,vaniļu un sāli. Pieber miltus un izveido drumstaliņas. Sadala 6 daļās - uz katru mīklas gabalu pa 3 daļām.















Vienu mīklas daļu izrullē plānā kārtā. Pārber 1 daļu drumstalu. Mīklas malas pārloka tā,lai pilnībā nosegtu pildījumu.














Iegūto ''kukulīti'' atkal izrullē apm.2 cm biezumā. Pārber 2 daļu pildījuma,malas pārloka pāri un vēlreiz izrullē.














Pārber 3 daļu pildījuma,pārloka malas un atkal izrullē 2 cm biezu plāksni.
 Sakuļ olu un pārsmērē iegūto plāksni. Ar robotu rullīti sagriež rombiņos (var negriezt,bet cept tādu pašu).














Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes līdz viegli brūnai garoziņai.
Tieši tāpat ''izdarās'' ar otru mīklas pikuci.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru