pirmdiena, 2013. gada 21. oktobris

Pildīti tomāti*

Tomāti - 6 gb
Maltā gaļa - 500 gr
Sīpols - 1 gb
Nedaudz asā paprika
Krējums (vai majonēze) - 2-3 ēd.kar.
Rīvēts siers, majonēze
Sāls















Sīpolus smalki sagriež un panna sacep kopā ar malto gaļu un sasmalcinātu aso papriku. Kad gaļa gatava, pieliek krējumu vai majonēzi, sāli un dažas minūtes pasautē.
Kamēr gaļa dziest, tomātiem izņem sēklotni. Katrā tomātā ieber nedaudz sāls, tūlīt liek iekšā pildījumu un kārto cepešformā. Virsū uzspiež majonēzi un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 15-20 minūtes (atkarīgs no cepeškrāsns). Īsi pirms cepšanas beigām pārkaisa sieru un pakarsē vēl kādu minūti, kamēr siers izkusis. Viss!!! Pasniedz karstu ar vārītiem kartupeļiem.

Rezultāts ir lielisks! No tomātiņa cepoties atdalās sula un iesūcas gaļā - pildījums sanāk sulīgs, ar vieglu skābumiņa piedevu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru