Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
pirmdiena, 2013. gada 21. oktobris
''Puķīte''*
Piens - 1 glāze (300 gr)
Kviešu milti - 3 glāzes (glāzes izmērs - 300 ml) +3 ēd. kar. ieraugam
Cukurs - 1,5 ēd.kar.
Sāls - 1/3 tējk.
Sausais raugs - 1 mazā paciņa
Augu eļļa - 1/4 glāzes
Olas dzeltenums
Dažādas sēklas (linsēklas, sezams, ķimenes, magones, saulespuķu sēklas utt) vai drupināti rieksti, mandeles - brīva improvizācija!
Pienu nedaudz uzsilda. Raugu sajauc ar cukuru, sāli un 3 ēd.kar. miltu, pa nelielām porcijām, nepārtraukti maisot, pielej pienu. Noliek siltā vietā, lai uzrūgst. Tas ilgs aptuveni 20 minūtes - kad parādās burbuļi un masa palielinājusies vismaz 2-3 reizes - ir gatavs. Ieraugam pieber pārējos miltus, pielej augu eļļu, kārtīgi samīca viendabīgu mīklu. Gatavo mīklu sadala 7 vienādās daļās. No katras daļas saveļ bumbiņu un kārto ar eļļu ieziestā cepamformā. Bumbiņas liek tā, lai starp tām būtu apmēram 1-2 cm brīva vieta. Formu noliek siltā vietā uz 20 minūtēm, lai bulciņas uzrūgst. Pa to laiku olas dzeltenumam pieber mazu kriksīti sāls, dažas piles ūdens un ar dakšiņu sakuļ. Ar iegūto masu pārsmērē uzrūgušās bulciņas, tad pārkaisa ar vēlamajām sēkliņām vai riekstiem. Pārkaisīšanai var izmantot arī rīvētu sieru. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep gatavu - apmēram 20 minūtes. Gatavu izņem no krāsns un pārklāj ar dvielīti. Atdzisušu izņem no formiņas. Viss! Mielojamies! Ko vēl piekost klāt - tā jau ir katra paša brīva izvēle.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru