sestdiena, 2012. gada 24. marts

Pildītas krāsainas olas





















Vārītas olas nomizo,pārgriež gareniski uz pusēm,izņem dzeltenumus. Baltumus krāso.

















- Lillā krāsai - vārītu bieti sarīvē,pielej ūdeni,samaisa. Maisījumā liek olu baltumus. Baltumus bietēs tur tik ilgi,kamēr iegūts vēlamais tonis.
- Dzeltenai - stiprs tējas vai sīpolu mizas uzlējums.
- Sarkana - ''Karkade'' tējas uzlējums.
- Zilu krāsu iegūst no lillā kāpostiem. Kāpostus uz smalkās rīves sarīvē un iegūtajā putriņā liek olu baltumus.
- Zaļa krāsa - sablenderēta spinātu putriņa

Nokrāsotos olu baltumus pilda ar sagatavotu pildījumu.

- Olu dzeltenumi,silķe,nedaudz majonēze - visu samaļ blenderī.
- Olu dzeltenumiem piejauc smalki sarīvētu sieru,nedaudz majonēzes.
- Olu dzeltenumus šprotītes,nedaudz majonēzes - visu samaļ blenderī.
- Olu dzeltenumus,apceptus šampinjonus,nedaudz majonēzes - visu samaļ blenderī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru