piektdiena, 2014. gada 23. maijs

Rabarberu saldējums*

Ir nu gan karstumiņš!!!
Un tā sēžot piespiedu bezdarbībā - nu ko tu, cilvēks, tādā svelmē vari dārzā, vēl jo vairāk - siltumnīca pastrādāt, sāku sapņot par kautko aukstu un atspirdzinošu. Un tika radīts rabarberu saldējums.
Pagatavojams gana viegli, arī laiku pārāk daudz neprasa. Visilgāk nākas gaidīt, kamēr viss šitas skaistums sasalst.


Tātad - būs nepieciešams:
500 ml salds krējums
300 gr rabarberi
1 glāze cukurs (glāze - 300 ml)
4 olas
vaniļa
10 gr želatīns
sauja mandeļu plēksnīšu

 


 

Vispirms veicam sagatavošanās darbiņus.
Želatīnu aplej ar 100 ml ūdens (vai piena), samaisa un noliek lai uzbriezt.
Rabarberus nomizo, sagriež ne pārāk mazos gabaliņos, pielej dažas karotes ūdens un nedaudz pasautē. Es rabarberus uz 3 minūtēm ieliku mikrenītē - tad ūdeni nevajag. Karstiem pieber apmēram 1/3 glāzes cukura un noliek atdzesēties. Es dzesēšanai izmantoju saldētavu - tā iet ātrāk!
Mandeles uz pannas viegli apgrauzdē.
Kad rabarberi atdzisuši, darbojamies tālāk.
Olas kopā ar cukuru un vaniļu saputo stingrās putās. Baltumu no dzeltenuma neatdala - puto kopā. Lai iegūtu vēlamo rezultātu, jāputo vismaz 5-7 minūtes.
Krējumu saputo stigrās putās.
Želatīnu ūdens peldē izkausē. Var kausēt arī mikrenītē - tā būs ātrāk. Lej putukrējumā, kārtīgi samaisa.
Pievieno saputotās olas, visu vēlreiz kārtīgi samaisa.
Kā pēdējos iemaisa rabarberus.
Lej traukā, pārkaisa mandeles un - prom uz saldētavu!!!
Kad viss kārtīgi sasalis - mielojamies!!!
Lai izdodas un labi garšo!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru