trešdiena, 2017. gada 8. februāris

Ādamāboli



4 skaisti āboli
1/2 citrona

250 ml baltvīna
2 ēdamkarotes cukura
4 tējk. zemeņu ievārījuma
50 g mandeļu

150 ml saldais krējums
1/2 paciņas vanilīna cukurs
4 tartaletes
3 zemenes
cukurs




 Ābolus nomizo,ar tējkaroti uzmanīgi izņem serdi.
Katliņā ielej 250 ml ūdens, pielej baltvīnu, pievieno cukuru, uzvāra. Pievieno ābolus un vāra 10 minūtes. Ābolus izņem, notecina lieko šķidrumu un atdzesē.
Smilšu mīklas pamatnītēs (tartaletēs) ar konditorejas šprici iespiež putukrējumu.
Ābolus pilda ar zemeņu ievārījumu un mandeļu skaidiņām. Liek uz pamatnītēm, dekorē ar putukrējumu un zemenēm.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru